Stichting De Doorstroming

De hoofddoelstelling van Stichting De Doorstroming is het creëren van extra inkomsten voor goede doelen, stichtingen en verenigingen. Uiteraard werken wij hierdoor automatisch mee aan het verminderen van de afvalstroom.

 

Kringloopwinkel De Doorstroom is een reactie op de vele kringloopwinkels die er de laatste jaren (te) veel ontstaan. Het lijkt alsof ze het goed bedoelen maar de meeste zijn enkel commercieël bezig.

 

Kringloopwinkels hadden van oorsprong een idealistische doelstelling en veel mensen hebben de indruk dat dit veelal nog steeds zo is. Het merendeel van de nieuwe kringloopwinkels heeft echter enkel als doel winst maken. Met de schijndoelstellingen "Het verminderen van de afvalstroom door recycling." of  "Het creëren van werkervaringsplaatsen."  dienen ze verder geen specifiek goed doel.

 

De Doorstroom wordt commercieel maar zonder subsidies of steun gerund. Door toch 40% van de opbrengst van de gedoneerde goederen aan goede doelen te doneren willen we benadrukken dat commercieel en sociaal ondernemen elkaar niet bijten.

 

We bieden als erkend leerbedrijf werkervaringsplaatsen en stageplaatsen aan. Maar bij ons ben je ook meer dan welkom als je, om wat voor persoonlijke redenen ook, op zoek bent naar een nuttige dagbesteding.

 

Iedereen kan spullen afgeven en grote spullen kunnen kosteloos worden opgehaald. Anders dan bij andere kringloopwinkels bepaalt de donateur van de spullen welk goed doel of vereniging 40% van de verkoopopbrengst krijgt. Zodoende kan men een goed doel of vereniging ook steunen als men dit helaas niet direct met geld kan doen.

 

We werken voornamelijk met vrijwilligers, stagaires, gepensioneerden en iedereen die behoefte heeft aan een leuke en nuttige dagbesteding en leuk sociaal contact. Daarnaast werken we met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben zodat zij werkervaring op kunnen doen. Belangrijker dan de motivatie is dat er met plezier wordt gewerkt.

 

VRIJWILLIGERS GEVRAAGD

Indien jezelf opzoek bent naar een leuke werkplek als vrijwilliger, meld je dan aan bij ons, wij zijn altijd wel op zoek naar mensen om ons gezellige team te versterken.

Wat bieden wij; Een zeer gezellige werkplek, leuke sfeer, lunch tussen de middag en 1 keer per maand een uurtje gezellig samen zijn op de vrijdag avond. 

Wat verwachten wij; Dat je met veel plezier komt werken, dat is het belangrijkste en dat je er bent op de door jou aangegeven uren.

Spreekt dit je aan, kom dan langs of bel voor een afspraak.

Je kunt ons bereiken op 0408200303

 

STAGIAIRES;

Moet jij voor school een maatschappelijke stage of een gewone stage doen en lijkt het je leuk om dat bij ons te doen, dat kan! Bel of kom een keer langs dan kunnen we kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.